wtorek, 21 sierpnia 2018
Ogórki konserwowe
Składniki:
* 2kg ogórków
Do każdego słoika według uznania:
* liść laurowy
* ziele angielskie
* gorczyca
* koper
* chrzan
Zalewa:
* 1 szkl. octu
* 5 szkl. wody
* 5 łyżek cukru
* 1 łyżka soli
Sposób przygotowania:
1. Ogórki umyć, ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach.
2. Do każdego słoika, włożyć przyprawy.
3. Z podanych składników zagotować zalewę i gorącą zalać ogórki.
4. Mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok.10-15 minut.
5. Odstawić do ostygnięcia.
Smacznego :)
Ps. Najbardziej je lubię na kanapki, do obiadu lub wódeczki ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz