sobota, 10 września 2016

Jajecznica


Składniki:

* 2 jajka
* garść szczypiorku
* łyżka masła śmietankowego

Sposób przygotowania:

1. Na patelnie wrzucić masło, po rozpuszczeniu, wbić jajka, mieszać powoli tylko białka, omijając żółtka, gdy białka będę już prawie gotowe, przemieszać żółtka, dodać szczypiorek, chwilę trzymać jeszcze na ogniu i...
Gotowe :)

Smacznego :)

Ps. wiem w jajecznicy filozofii nie ma ;) każdy chyba potrafi usmażyć jajka, ale ile ludzi, tyle pomysłów na jajecznicę. Każdy robi inaczej, dodaje inne składniki, ja chyba w sumie lubię ze wszystkim, cebula, kiełbaska chuda, pomidory, pieczarki, ser itp.

Dziś mnie wzięło po prostu na szczypiorek :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz