wtorek, 31 stycznia 2017
Galareta drobiowa
Składniki:
* 5-6 udek z kurczaka
* 1 marchewka
* pietruszka
* kawałek selera
* żelatyna
* sól, pieprz
* można dodać domowej kostki rosołowej jeśli ktoś lubi
* zielona pietruszka do ozdoby
* groszek zielony mrożony ( zalać gorącą wodą i zostawić na ok.10-15 minut) , może być również konserwowy
Sposób przygotowania:
1. Udka ugotować z warzywami, wywar przyprawić.
2. Gotowe udka wyciągnąć, oskubać mięso.
Warzywa nie mogą być zbyt miękkie, gotowe wyciągnąć z wywaru i pokroić.
3. Mięso, warzywa z wywaru, groszek i zieloną pietruszkę ułożyć w salaterkach.
4. Do wywaru dodać żelatynę według przepisu na opakowaniu.
5. Wywarem zalać przygotowane salaterki, ostygnięte wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz