poniedziałek, 22 sierpnia 2016
Rolada na kanapki
Składniki:
* schab
* mielone ( nie może być chude, bo będzie sucha rolada )
* sól, pieprz, majeranek, jeśli macie to sól peklową
* musztarda
* rękaw do pieczenia
Sposób przygotowania:
1. Schab rozciąć w '' ślimaka'', ( potrzebny długi ostry nóż), tak by mieć duży płat, rozłożyć na płasko i rozbić tłuczkiem.
2. Nasmarować solą peklową lub jeśli nie macie zwykłą.
3. Przyprawić schab, przyprawić również mięso mielone.
4. Mielone rozłożyć na schabie, posmarować musztardą.
5. Zwinąć w rulon, obwiązać sznurkiem.
6. Zapiekać w rękawie ok. 1,5 do 2 godz. w około 180°C .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz