środa, 15 listopada 2017

Zupa z tego co w lodówce


Składniki:
 
* 1 cebula 
* 2 ząbki czosnku 
* 2 marchewki 
* kawałek pietruszki 
* jeden dojrzały pomidor, sparzony, obrany ze skórki 
* 250 g ziemniaków 
* 150 g fasolki szparagowej ( może być mrożona) 
* łyżka domowej kostki rosołowej 
* 800 ml wody
* sól, pieprz, liść laurowy, 2 łyżki majeranku. 

Sposób przygotowania:


1. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić.
2. Do garnka wlać gorącą wodę, wszystkie warzywa pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka, pomidora można dodać całego. Dodać liść laurowy, przyprawy i gotować, aż warzywa będą prawie miękkie.
3. Wyciągnąć liść laurowy, przyprawić jeszcze do smaku, zmiksować na krem lub podać bez miksowania. 

U mnie podana z ryżem na sypko. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz