środa, 15 listopada 2017
Zupa z tego co w lodówce
Składniki:
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* 2 marchewki
* kawałek pietruszki
* jeden dojrzały pomidor, sparzony, obrany ze skórki
* 250 g ziemniaków
* 150 g fasolki szparagowej ( może być mrożona)
* łyżka domowej kostki rosołowej
* 800 ml wody
* sól, pieprz, liść laurowy, 2 łyżki majeranku.
Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić.
2. Do garnka wlać gorącą wodę, wszystkie warzywa pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka, pomidora można dodać całego. Dodać liść laurowy, przyprawy i gotować, aż warzywa będą prawie miękkie.
3. Wyciągnąć liść laurowy, przyprawić jeszcze do smaku, zmiksować na krem lub podać bez miksowania.
U mnie podana z ryżem na sypko.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz