wtorek, 12 lipca 2016

Jaskółcze gniazda


Składniki:

* mięso mielone ( może być wieprzowe, ja dałam wołowe)
* jajka
* bułka tarta i bułka namoczona w mleku
* cebula
* sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, odrobinę chilli
* olej

Sposób przygotowania:

1. Ugotować jajka na twardo,oskubać ( jedno surowe zostawić do mięsa ).
2. Cebulę pokroić w kostkę.
3. Z pozostałych składników wyrobić masę na kotlety, dodać cebulę.
3. Jajka obłożyć mięsem, uformować kulki, obsmażyć na rozgrzanym oleju.
4. Można przełożyć do rondelka, bądź naczynia żaroodpornego i chwilkę podgotować, zrobić ulubiony sos ( pomidorowy, musztardowy, grzybowy, jaki kto lubi ).

Ps. podawać przekrojone na pół.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz