piątek, 22 lipca 2016

Sałatka z surimi i groszkiem


Składniki:


* ok. 15 paluszków surimi
* 200g mrożonego groszku
* jeden ogórek szklarniowy

Sos:


* 2 łyżki majonezu
* 2 łyżki jogurtu naturalnego ( najlepiej gęsty)
* łyżka soku z cytryny
* 2 -3 łyżki posiekanego koperku
* pół łyżeczki cukru
* sól, pieprz

Sposób przygotowania:


1. Groszek zalać wrzątkiem na ok.15 - 20 min.
2. Ogórek obrać, zetrzeć na grubych oczkach, przełożyć na sitko, posolić, wymieszać i zostawić na kilka minut, by puścił wodę.
3. Paluszki surimi pokroić.
4. Wszystkie składniki na sos wymieszać.
5. Do miski wrzucić pokrojone paluszki, odcedzonego z wody ogórka i odcedzony z wody groszek, wymieszać i wszystko zalać sosem.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz