środa, 13 lipca 2016
Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka
Składniki:
* 3 marchewki
* jabłko
* pół szkl. kukurydzy konserwowej
* 2 łyżki majonezu
* 1 łyżeczka chrzanu tartego (może być bez)
* 1 łyżka soku z cytryny
* pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
2. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
3. Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku pieprzem.
4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Surówkę z marchwi i kukurydzy podawać do mięsa i sosów, z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz