środa, 20 lipca 2016

Papryka faszerowana


Składniki:

* 3 papryki
* 200g chudej kiełbasy ( może być bez)
* pęczek szczypiorku
* 200g twarogu
* 100g rokpola
* 2 ząbki czosnku
* sól, pieprz, łyżeczka przyprawy do grilla

Sposób przygotowania:

1. Papryki umyć, osuszyć. Ściąć wierzch na 3/4 wysokości i usunąć gniazda nasienne. Wierzchy pokroić w małą kostkę.
2. Twaróg i rokpol utrzeć na jednolitą gładką masę. Dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną paprykę, kiełbasę pokrojoną w kostkę ( jeśli dodajemy), posiekany szczypiorek.
3. Farsz doprawić solą, przyprawą i pieprzem. Farszem napełnić papryki, wstawić do lodówki, aby się schłodziły.

Smacznego :)

Ps. Farsz jest równie dobry jako pasta na kanapki :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz