wtorek, 12 lipca 2016

Sałatka z brokułem i pestkami słonecznika


Składniki:

* brokuł
* ser feta
* pestki słonecznika

Sos czosnkowy:

* 2 łyżki majonezu
* 2 łyżki jogurtu naturalnego
* 1 łyżeczka cukru
* przyprawa tzatziki
* 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1. Umyty i podzielony na różyczki brokuł wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 4-5 minut, nie dłużej żeby się nie rozgotował.
2. Ser kroimy w kostkę.
3. Pestki prażymy na suchej patelni, studzimy.
4. Ugotowany brokuł studzimy, następnie wykładamy na miskę, posypujemy fetą.
5. Składniki na sos mieszamy, czosnek ścieramy na tareczce, bądź przeciskamy przez praskę.
6. Gotowym sosem polewamy brokuł i posypujemy pestkami słonecznika :)

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz