piątek, 22 lipca 2016
Surówka z pora
Składniki:
* 1 duży por ( biała część )
* 2 jabłka
* 6 rzodkiewek
* 1 łyżka soku z cytryny
* 1 łyżeczka cukru
* majonez
* jogurt naturalny
* pieprz i sól
Sposób przygotowania:
1. Umyć por, jabłka i rzodkiewki.
2. Z pora odciąć zieloną część, przekroić wzdłuż i pokroić na pół talarki.
3. Rzodkiewkę, jeśli jest mała pokroić w plasterki, jeśli duża przekroić na pół i pokroić w pół plasterki.
4. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Polać sokiem z cytryny (żeby jabłka nie ściemniały).
6. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem ( pół na pół), dodać cukier, wymieszać, polać surówkę.
7. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :)
Podana z ryżem z warzywami i rybą :) ( ryba gotowa, bo to był mój szybki obiad po pracy )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz