wtorek, 19 lipca 2016
Różyczki z ciasta francuskiego
Składniki:
* 2 opakowania ciasta francuskiego
* 3 jabłka
* 1l wody
* sok z połowy cytryny
* 3-4 łyżki cukru
* 2 łyżeczki cynamonu lub więcej jeśli ktoś lubi
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie pociąć na 3-4 paski.
2. Jabłka przekroić na pół, wydrążyć pestki, pokroić w cieniutkie plasterki.
3. Wrzucić do wrzątku z sokiem z cytryny.
4. Po ok. 5 minutach wyciągnąć i odcedzić z wody.
5. Na paski ciasta francuskiego wysypać cukier wymieszany z cynamonem.
6. Ułożyć plasterki jabłka, tak by wystawały za ciasto i nachodziły trochę na siebie, tak mniej więcej na środku ciasta, by resztę zagiąć do góry na jabłka.
7. Dół ciasta zawinąć i trochę dognieść do jabłek, zwinąć w rulon i ułożyć w foremce do muffinek.
8. Piec ok.25 minut w 200 - 220 °C
9. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Ps. Szybko i smacznie:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz