środa, 20 lipca 2016

Piersi z kurczaka z pieczarkami i serem


Składniki:

* 4 piersi z kurczaka
* opakowanie pieczarek
* 2 cebule
* ser
* jajko ( roztrzepane z odrobiną mleka )
* bułka tarta
* oliwa lub masło
* ulubione przyprawy ( ja dałam ziołową do kurczaka)
* sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cebulkę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić, podsmażyć na maśle do miękkości, przyprawić solą i pieprzem.
2. Piersi przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony.
3. Przekręcić na drugą stronę, na usmażonej położyć pieczarki z cebulą i plaster sera, przykryć pokrywką, aż ser się roztopi.

Ps. podałam z sałatą z jogurtem naturalnym i ziemniakami

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz