środa, 20 lipca 2016
Piersi z kurczaka z pieczarkami i serem
Składniki:
* 4 piersi z kurczaka
* opakowanie pieczarek
* 2 cebule
* ser
* jajko ( roztrzepane z odrobiną mleka )
* bułka tarta
* oliwa lub masło
* ulubione przyprawy ( ja dałam ziołową do kurczaka)
* sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulkę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić, podsmażyć na maśle do miękkości, przyprawić solą i pieprzem.
2. Piersi przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony.
3. Przekręcić na drugą stronę, na usmażonej położyć pieczarki z cebulą i plaster sera, przykryć pokrywką, aż ser się roztopi.
Ps. podałam z sałatą z jogurtem naturalnym i ziemniakami
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz